Ik ga op vakantie naar Suriname en ik neem mee…

Nog een paar weken te gaan voor ik weer terugga naar Suriname, mijn geboorteland. Om mijn familie te bezoeken. En om bij te komen van alle (mooie) gekkigheid die de afgelopen maanden met zich meebrachten.

Ik kijk ernaar uit om die lange wandelingen te maken. En familie op bezoek te krijgen, waarna vervolgens het gebabbel losbarst. Terwijl er gegeten en gedronken wordt op de veranda (of balkon, zoals ze die in Suriname noemen).

Ook kijk ik ernaar uit om de binnenstad te bezoeken. En op de markt de geuren van de meest verse groenten op te snuiven. Het gekibbel van die mannen die in de schaduw van de bomen de vermakelijkste verhalen met elkaar delen mag niet ontbreken. En de schoolkinderen die in hun blauwe uniform naar huis paraderen. Een mooi gezicht is dat altijd. Zelfs de regen zoals die daar valt is een genot. Zoals ook dat moment, wanneer je aan de kant van de Commewijne rivier staat. En je baadt met het water. Ik kan niet wachten.

Suriname is een land die er financieel niet goed voor staat. Maar het land kent een rijkdom dat niet in geld is uit te drukken. Ik kan daarom niet wachten om me weer te begeven onder de mensen die misschien geen brede beurs hebben. Maar wel weten hoe je het beste kunt genieten van de simpelste dingen.

En mijn fotocamera neem ik natuurlijk mee!

Volgende week begin ik aan een nieuw kunstproject. Een nieuwe uitdaging. Ditmaal is het model voor het kunstwerk redelijk bekend in bepaalde kringen. Meer dan dat kan ik niet zeggen.

Wel wil ik je bedanken voor je tijd en aandacht. En vast tot volgende week!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor Jacop's nieuwsbrief

nl_NLNL
en_USEN nl_NLNL