Malungos capoeira meeting Amsterdam 2019

De afgelopen week heb ik aardig wat mooie dingen meegemaakt, waar ik je graag meer over zou willen vertellen. Maar dat bewaar ik voor volgende week. Voor nu houd ik het kort. Deze week staat voor mij namelijk in het teken van capoeira. Aangezien we dit weekend (van 26 tot 29 september)  ons 10-jarig bestaan vieren van de groep, waar ik inmiddels al jaren lid van ben. Dus dat betekent feest!

Voor diegene die niet weten wat capoeira is geef ik een korte uitleg: Capoeira is een Braziliaanse vechtsport. Waarbij dans, acrobatiek, muziek en vechttechnieken gecombineerd worden.
Mijn eerste les nam ik in 2009, bij de groep met de naam Malungos. Tot de dag van vandaag ben ik nog steeds verknocht aan deze bezigheid én dezelfde groep.

 

 

In de capoeira wereld is het een gewoonte dat elk jaar een evenement (festival) wordt georganiseerd, waarbij nieuwe leden een koord krijgen (net zoals je bij bijvoorbeeld karate een band krijgt). De leden met meer ervaring kunnen een hogere band krijgen. Ook worden er tal van workshops gegeven, voor zowel beginners als gevorderden.

Ons festival begint aanstaande donderdag. En eindigt op zondag. Er komen leraren uit verschillende delen van de wereld, die workshops zullen verzorgen. En veel capoeiristas van andere groepen, die met ons meedoen. Tevens wordt er ook gefeest, met Braziliaanse muziek (live). En er is eten. Dus ben je in Amsterdam? En mocht je in de gelegenheid zijn, kom dan vooral met ons meedoen. Meer informatie over het event van aanstaande donderdag vind je op de website van  Malungos Amsterdam. Of op facebook.

Voor nu bedank ik je voor je aandacht. En vast tot volgende week. Ik schrijf dan over creatieve energie. En hoe je dat cultiveert.

Bronvermelding foto’s, van boven naar beneden:
  1. Mijn 1ste festival in 2011.  Maker: onbekend
  2.  Maker: Jacop
  3. Maker: Jacop

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor Jacop's nieuwsbrief

nl_NLNL
en_USEN nl_NLNL